Turnaj dorostu v Nitře

Minulý víkend naši dorostenci pod 18 let vycestovali pod vedením trenéra Jakuba Smolíka do slovenské Nitry. Protivníci čekající na mladé mamutí stádo byly domácí Nitra Knights a další český celek Ústí nad Labem Blades.

První zápas Mamuti odehráli proti celku domácích Knights, Nitrančané chtěli Přerovskému výběru oplatit porážku z minulého turnaje. Do zápasu se domácí snažili vstoupit sebejistě, nicméně narazili na neskutečný výkon obrany Mamutů. Skóre otevřel Tadeáš Blaha který vycítil přihrávku v jeho směru, přečetl Nitranský útok a vybojoval 25yardový pick-six. Následné potvrzení za 1 bod Mamutům bohužel nevyšlo ale obrana opět zaúřadovala a tak vyprovodili Nitranský útočný drive bez zisku bodů. Tadeáš na obrácené straně, tedy v útoku předvedl že jeho interception nebyla náhoda a zachytil 12yardovou přihrávku od Jakuba Vrány. Dva touchdowny jednoho hráče naše dorostence vyburcovaly a tak dalších 6 bodů přidal na scoreboard Samuel Hájek který na 8yardů zachytil projektil od Jakuba Vrány. Našim borcům se spolupráce vydařila natolik že si Jakub Vrána a Samuel Hájek došli i pro 2bodovou konverzi. Následující útok Knights se opět nedokázal prosadit proti Přerovské obraně, Knights se sice podařilo dostat k endzone Mamutů avšak byli zastaveni. Následně se vynikajícím runem prosadil Matěj Vlček který si doběhl pro 47yardový touchdown. Tlak na obrané lajně Nitra značně pociťovala a přerovské duo Tobiáš Stojan s Ondřejem Feiferlíkem zasadili poslední ránu Nitranskému útoku kdy Ondřej zachytil vyražený pass pro následný interception. Výsledné skóre 26-0

Další soupeř Mamutů byl trochu větší oříšek, Blades se jevili že našemu výběru nedají nic zadarmo a to se během zápasu několikrát potvrdilo. Celý zápas byl spíše obranná bitva mezi oběma celky, ať už to vypadalo na první touchdown jednoho či druhého týmu tak konečné slovo měla vždy obrana. První útočný drive zahájili Blades, jejich pokus o dlouhý pass naštěstí překazil cornerback Ondřej Kavka a následně se přerovská obrana zasadila o zastavení posunu, tedy 4 a ven. To bohužel dokázala i obrana Ústí a tak se naši protivníci opět postavili před balon. Díky individuálním akcím a takzvané víře v systém však Mammoths dokázali útoku dlouho odolávat. To se bohužel pro naše dorostence změnilo a inkasovali 45yardový pass a následně i 2bodovou konverzi. Druhá polovina se nesla v duchu první, obě obrany ukazovaly solidní výkony a útočné formace nedokázaly vymyslet jak přehrát svůj protipól. Chlapci nenechaly hlavy svěšené a i přes zranění hlavního quarterbacka Jakuba Vrány se dokázaly následně prosadit. Zlínské posily spojily své síly a Samuel Hájek zachytil 16yardovou přihrávku od Petra Holíka. Šance na uhrání remízy byla na dosah, Mamuti zahráli potvrzení za 2 body, Petr Holík dostává balon a jeho projektil hledá osvědčeného Tadeáše Blahu, bohužel pro Mammoths se šťastný konec nekoná… Konečné skóra 8-6 ve prospěch Blades.

Naši kluci sice Nitru nedobyly tak jak by chtěly nicméně si stále drží úctyhodné druhé místo v tabulce východ. Naše obrana která za celý Nitranský turnaj inkasovala pouze 8 bodů ukazuje že se za pár let bude jednat o silné posily do seniorského A týmu. Další turnaj budou naši dorostenci obhajovat domácí půdu na Přerovském Spartaku. 13.10. se jim postaví týmy Ostrava Steelers a Nitra Knights.