Fantasy liga mužů. Kde končí hranice přátelství

Začátkem sezóny NFL odstartovala i NFL Fantasy liga. V kostce se jedná o formát kdy si hráči na počítači nebo v telefonu pomocí aplikace založí ligu o 10 týmech. Každý hráč potažmo manažer týmu v úvodním draftu (výběru hráčů) vybere svůj tým z hvězd NFL kteří následně podle toho jak hrají ve skutečnosti sbírají fantasy body. Každý týden se hraje 5 zápasů a celkový počet zápasů je 17 s tím že poslední 4 jsou v playoff formátu. Přerovská fantasy liga je výše zmíněný formát 10 hráčů a jejími účastníky jsou: Zdeněk Šulák, René Jašek, Radim Dohnal, Jakub Smolík, Šimon Matis, Michal Polášek, Jan Špaček, Milan Boháček, Květoslav Kučera a Jakub Kavka. Liga po úvodním draftu vypadala vyrovnaně.

V prvním kole zazářil tým Zdeňka Šuláka kdy jeho tým nasbíral dosud nejvyšší skóre 165ti bodů a převálcoval tak celek Jakuba Kavky. První kolo bylo relativně vyrovnané, to nám dokázal René Jašek se svým týmem Rohalov Galacticos když vyhrál o 0.56 bodu nad Kojetínským hřebcem Jakubem Smolíkem.

Druhý týden nepřinesl nějaká výrazná překvapení, snad jen průměrný výkon QB Patricka Mahomese který pod záštitou Šimona Matise nasbíral pouhých 12.94 bodů oproti projektovaných 21. I tak Šimonův celek nenechal nic náhodě a v zápase proti Jakubovi Smolíkovi zvítězil. Tým Zdeňka Šuláka ukázal že pokud letíte ke slunci tak se spálíte, nezopakoval výkony prvního týdne a Zdeňkův výběr zaznamenal první porážku.

Třetí týden byl týden doslovných přejezdů. Honza Špaček rozšířil svou sadu výher na 3 když neskutečným výkonem Malika Naberse 28.20 body rozdrtil skvadru Michala Poláška o 63 bodů celkem. Honza měl v záloze na lavičce receivera ze San Francisco 49ers Juana Jenningse který ve třetím kole nasbíral dosud nejvyšší počet bodů za hráče, neskutečných 46.50 a tím je prozatím zařažený v Hall of fame. Dalším překvapením třetího kola byl Kuba Smolík který zdemoloval tým Radima Dohnala. Wide receiver z Kansas City Chiefs Rashee Rice Kubovi nachytal poctivých 29.10 bodů. V Kombinaci s QB Joem Burrowem Kuba Radimovi ukázal že dokáže vybrat solidní sestavu a vyhrál s rozdílem 61 bodů.

Ve čtvrtém týdnu se z výhry mohl konečně radovat Radim Dohnal který díky výkonu running backa z Baltimore Ravens Derricka Henryho (35. 90 bodů) porazil Michala Poláška. Ostatní zápasy byly víceméně vyrovnané. Momentální pátý týden vypadá že se zopakují situace z prvního. Klukům se sestavami zamíchali různá zranění a teď začínají i bye weeky tudíž naši manažeři musí být kreativní. Prozatím nejočekávanější zápas mezi Rendou Jaškem a Honzou Špačkem rozhodne o dosavadním vedení ligy, oba jsou ve fantasy lize dosud neporaženi se skóre 4-0. Po tomto zápasu budeme moci pronést to staré známé:,, Král je mrtev, ať žije král!“ Na to se samozřejmě těšíme, pro zajímavost jak může vypadat ideální draft oproti naprosté smůle Vám porovnám počet pohybů tymů (propuštění hráče nebo přidání nového). Za příklad vezmu Honzu Špačka který v pátém týdnu má za sebou 17 pohybů v rosteru zatímco Šimon Matis od draftu neudělal pohyb v sestavě žádný. Momentálně se v tabulce o první místo dělí Honza Špaček s Rendou Jaškem (Honza vede pouze na body) se skóre 4-0. Třetí místo obývá Zdeněk Šulák a za ním dotahuje Šimon Matis, oba 3 výhry 1 prohra. Za nimi se skóre 2-2 vyhlíží další vítězství Květoš Kučera a pod ním se hned čtyři manažeři perou o šesté místo se skóre 1 výhra 3 prohry, jde o Radima Dohnala, Kubu Smolíka, Michala Poláška a Milana Boháčka.

Dosavadní smolař a zároveň poslední v tabulce je Jakub Kavka který ne a ne urvat první výhru. Nezbývá než přát celé NFL další krásné zápasy a my fantasy trenéři se budeme modlit za co nejvyšší body našich hráčů. Aby měl Jakub motivaci, připravili jsme si pro něj malé popíchnutí za momentální poslední místo.